Contact

De Big Swing Band is een bigband uit Zeeuws Vlaanderen die 40 jaar aan de muzikale weg timmert. Deze bigband is in 1978 ontstaan als de John White's Big Band, vernoemd naar zijn oprichter Johan de Witte. Na het afscheid van Johan is de naam veranderd in Big Swing Band, en werd Freddy Delagaye de muzikaal leider. Op 23 juli 2006 is deze muzikant in hart en nieren na een langdurige ziekte overleden.        
Jacky Eddyn heeft als vriend van Freddy de Big Swing Band nadien onder zijn vakkundige hoede genomen. Jacky is jarenlang actief geweest bij het jazzorkest en nadien de bigband van de Belgische Radio en Televisie (BRT)
Jacky heeft op 17 januari 2016 zijn dirigeerstok overgedragen aan Mathias Vercammen. Het jeugdig enthousiasme van Mathias Vercammen is een nieuwe fase in de ontwikkeling van de bigband geweest. Ook de eigen arrangementen van Matthias van bestaande nummers en eigen nummers hebben bijgedragen tot de verrijking voor de band. Na de zomer van 2018 heeft Filip Demeyere, met een achtergrond als klarinettist – saxofonist, de plaats ingenomen van Mathias. Onverminderd swingend met prachtige muziek op weg.
De Big Swing Band is een internationale formatie van 17 muzikanten, een dirigent en een vocaliste uit Zeeuws-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Zuid-Beveland.  Deze big band heeft in 40 jaar een gevarieerd repertoire op een hoog muzikaal niveau opgebouwd van o.a. Duke Ellington, Count Basie, Pat Metheny, Quincy Jones, Bob Porter, Mathias Vercammen en Bert Joris.

 

Ons huidig repertorium ( pdf)